Élvezetek titka jellemzők

Mi, emberek, elképesztően sokfélék vagyunk; nemcsak nyelvünkben vagy szokásainkban, hanem élvezeteinkben is. Van, akit egy koszos pulóver hoz lázba, mert azt Georg Clooney egyszer már viselte, mások a csípős ételekért lelkesednek, és akad, aki mindent megadna azért, hogy valaki elfenekelje. Mindezt nevezhetjük normálisnak, bizarrnak vagy betegesnek - annyi azonban bizonyos, hogy Paul Bloom könyve szórakozatóan és tanulságosan vezet be minket az élvezetek és a vágy világába.
Paul Bloom, a Yale Egyetem pszichológusprofesszora azt vallja: az élvezet abból származik, hogy mit gondolunk a dolog mibenlétéről. Szerinte az öröm mély, és e mélységet nem az érzékszerveinkkel tapasztalt világ mércéje határozza meg. Ebből kiindulva a viselkedéstan, a gasztronómia, a művészetek és a szexualitás területein kalandozva mutatja be az öröm igazán emberi oldalát, és a könyv végére fény derül arra is, hogy miért is szeretjük azt, amit szeretünk.