Európa és a világ ízei magyarul jellemzők

"Ennek a könyvnek ugyanaz a célja, mint a www.mitfozzunkma.hu internetes oldal "Hei autentikus" című rovatának, vagyis: megnézünk egy távoli (vagy közeli) országból származó receptet úgy, ahogyan azt az ott élők készítik. Ez egy recept. A másikban megnézzük azt, hogyan készül ez nálunk. Mi azt mondjuk: Európa és a világ ízei magyarul. Ez ennek a könyvsorozatnak a címe is, de eljött az idő, hogy külön kötetben kapjanak helyet ezek a receptek.
Lehet ezt úgy is nevezni, hogy fúziós konyha. Mi azt tartjuk: gyakorlati tudományról van szó, és a végeredmény a lényeg, a konyhában ugyanis semmi sem az elnevezésen múlik.
Próbára fel: a tapasztalatokra pedig nagyon kíváncsiak vagyunk. Ha sikerült, akkor azért, ha nem, akkor azért. Az egyikhez gratuláció jár, a másikhoz segítség. Mert a konyhában is igaz: ismétlés a tudás anyja." (A kiadó)