Felvi tájoló 2016 jellemzők

"A Felvi tájoló 2016-ot azoknak ajánljuk, akik számos szempontot alaposan mérlegelve szeretnék eldönteni, hol folytatnák felsőfokú tanulmányaikat.
A felsőoktatási felvételi felé vezető úton irányt mutató Felvi tájoló 2001 óta jelenik meg. Olyan többlet-információkat gyűjt össze, amelyek valódi segítséget adnak ahhoz, hogy a felvételire készülők részletesen megismerjék a szakokat és az elvégzésükkel megszerezhető tudást, képesítést. A kiadványt forgatók megismerhetik azt a most indult új képzési formát, az ún. duális képzést, amely egyedülálló lehetőséget kínál a hallgatóknak, hogy már tanulmányaik alatt részesei legyenek egy vállalat életének, így a diplomaszerzéskor már több éves szakmai gyakorlattal rendelkezzenek.
A kiadványnak köszönhetően a jelentkező nem veszik el a felvételivel kapcsolatos teendők sűrűjében sem, hiszen a Felvételi kisokos fejezetben megtalálja a felvételi eljárás tudnivalóit a jelentkezéstől egészen a célig, azaz a ponthatárok kihirdetéséig. Sorra veszi és összefoglalja az eljárással összefüggő feladatokat, szabályokat, végigvezet az E-felvételi használatán, majd a jelentkezési határidő utáni szakaszon is.
Nemcsak a jelentkezésben nyújt segítséget, hanem többek között a megfelelő szak kiválasztásában, a kiválasztott szakok rangsorolásában, a legjobb jelentkezési sorrend felállításában is. Az egyes szakbemutatások mellett található Felvi-rangsor adatok többféle szempont szerint teszik összehasonlíthatóvá az egyes felsőoktatási intézményeket. Ha a felvételiző ügyesen böngészi a rangsorok táblázatait, sokat megtudhat arról a szakról és intézményről, ahová jelentkezni szeretne. Kiderül, melyik intézménybe illene leginkább az eredményei alapján, illetve kell-e fejlődnie, és ha igen, milyen területen, ha egy adott intézménybe szeretne bekerülni.
A karrierépítés a felvételi előtt kezdődik, tehát azt is érdemes végiggondolni, hogy az adott képzéshez milyen munkaerő-piaci kilátások és elhelyezkedési esélyek kapcsolódnak. A Felvi tájoló szakbemutatásai mellett található diplomás pályakövetési adatok ezekre a kérdésekre is felelnek. Nemcsak a jelentkezés előtt, hanem később, a karriertervezéskor is fontos az önismeret - a Hallgatói élet fejezetben ehhez is adunk segítséget. Nem utolsósorban pedig az ösztöndíjak és egyéb pénzügyek témában is összegyűjti, a legfontosabb tudnivalókat." (a Kiadó)