Főzzél fiam tungit! jellemzők

A Történetek és sváb ételek a régi Soroksárról alcímben a "régi" Soroksár a két háború közötti, és az 1945 utáni Soroksárt jelenti az 1960-as évekig. A málenkij robot és a kitelepítés traumája utáni életet, az asszimiláció folyamatát, ahogy a sváb nyelv lassan eltűnik a múló időben...
A világból azonban egyetlen egy kultúra sem tűnik el nyomtalanul, így él tovább az a sok-sok egyszerű és laktató étel, mely elődeink konyháját jellemezte. Az ételekhez természetesen történetek is tartoznak: ki készítette őket, mikor, kitől tanulta, szegény vagy gazdagabb időben főzték, sütötték.
Az ételreceptek mellett élet recepteket is olvashatnak, mint Erzsi néniét, aki azt mondta: "Amíg szeretni és imádkozni tudsz, addig nem vagy fölösleges."
A szerző 33 idős és kevésbé idős soroksári embert keresett fel, hogy megtudja tőlük, milyen ételeket fogyasztottak a "régi" Soroksáron. Mivel a könyvben megszólaló nők és férfiak szüleikre, ismerőseikre is utalnak, a megszólalók számánál jóval több ember élet-és étel tudása fogalmazódik meg.