Gabonakonyha jellemzők

A magyar ember még ma is életnek nevezi a gabonát. A gabonamagvak valóban életek: a búzából, tönkölybúzából, árpából, rozsból, hajdinából, zabból, rizsből, kölesből, kukoricából könnyen elkészíthető ételek változatosak, olcsók, laktatók, tápanyagokban gazdagok. Emiatt nagy jelentőségű e könyv megjelenése.
Nyers Csaba szakács, aki elkötelezett híve a természetes konyhának - ősi, szinte feledésbe merült recepteket, a Kárpát-medence népi-paraszti konyhájának ízeit kelti életre, és ezekre alapozza új gabonaételeit is. A hangsúly a változatos gabonafelhasználáson van; azaz: együnk minél többféle gabonát, próbáljunk változtatni eddigi étkezési szokásainkon - ez egészségünkre válik. Kútvölgyi Mihály látványos fotói pedig éppen ezt a természetességet emelik ki - egyszerűen és étvágygerjesztően.