Giannival a konyhában jellemzők

Ebből a gyönyörű képekkel illusztrált könyvből kiderül, mennyire máshogy élnek és étkeznek Olaszországban. De ami a legfontosabb, Gianni könyvét lapozgatva minden magyar háziasszony megtudhatja, hogyan lehet Magyarországon, magyar alapanyagokból is könnyedén elkészíteni az igazi olasz ételeket, hogyan varázsolhatunk egy csapásra igazi olasz hangulatot otthonunkba.
E mű szakácskönyv és kulturális kalauz is egyben: végre kiderül, mivel nyújtják meg az olaszok a munkából hazavezető utat, és hogy a milánói makaróni Olaszországban ismeretlen; megtudhatjuk, hogy Campobasso egy város, hogy a cappuccino a kapucinusok kapucnijára emlékeztető habja miatt kapta nevét, de azt is, hogy melyik focimeccs vonzza a legtöbb nézőt Rómában. Könyvében Gianni olyan titkokat is elárul, hogy miért főzzük parafa dugóval a polipot, és hogy miért nem híznak el az olaszok.