Ha az élet egy játék - íme a szabályok jellemzők

Chérie Carter-Scott az élet könnyebb és sikeresebb megélését segítően 10 alapszabályt hozott létre, amelyeket részletesen, példákkal illusztrálva tesz érthetőbbé és izgalmasabbá az olvasók számára. Íme a tíz szabály:
- Kapsz egy testet. Akár tetszik, akár nem, földi léted egész tartalmára a tiéd.
- Leckékben részesülsz. Teljes óraszámban látogatod az Élet nevű szabadegyetemet, ahol mindennap módod nyílik arra, hogy valami újat tanulj.
- Nincsenek hibák, csak leckék. A fejlődés próba-szerencse folyamat, azaz kísérletezés. A "sikertelen" kísérletek éppúgy a folyamat részét képezik, mint az "eredményesek".
- A leckék addig ismétlődnek, amíg azokat meg nem tanulod. Ugyanaz a lecke a legkülönbözőbb formában kerül eléd, amíg meg nem érted a tanulságot.
- A tanulás sosem ér véget. Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi, amelyek várnak rád.
- A "majd" nem jobb, mint a most. Mire eljutsz "oda", az "amott" még vonzóbbnak tűnik majd.
- Mások csupán a te tükörképeid. Semmit sem szerethetsz vagy gyűlölhetsz valaki másban, ami ne azt tükrözné vissza, amit magadban szeretsz vagy gyűlölsz.
- Rajtad áll, hogy milyenné teszed az életed. Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás. Tőled függ, használod-e őket. Tied a választás joga.
- Minden válasz benned rejlik. Az élet kérdéseire magadban lelhetsz feleletet. Nincs más dolgod, mint figyelni és bízni.
- Amikor megszületsz, mindezt elfelejted.