HALÁSZATI ALAPISMERETEK jellemzők

Az AGROINFORM Kiadó kiadásában megjelent könyv első alkalommal foglalja össze azokat a szakmai ismereteket, amelyek elengedhetetlenek a halászattal foglalkozó gyakorló szakemberek számára. A mű első részében a halászati jog legfontosabb elemeivel, többek között a halászati jogosultsággal, a jog gyakorlásával, bérbeadásával, a halgazdálkodás szabályozásával, a hal és élőhelyének védelmével foglalkozik. Ezt követően a szerző a vízi élőhelyeket és életközösségeket mutatja be, majd részletesen ismerteti a hazai halfajokat, azok fontosabb faji határozó bélyegeit. A könyv részletesen tárgyalja a halászat eszközeit és módszereit, majd kitér a halászat balesetvédelmére és a halászati őrzésre is. Legvégül a szerző egy rövid fejezetben foglalkozik a kifogott halak kezelésével és tárolásával. A könyvet 140 igen színvonalas grafikus ábra illusztrálja.