Hekja jellemzők

Vikingek támadnak meg és pusztítanak el egy tengerparti falucskát, ahol foglyul ejtik Hekját, majd a kutyájával, Snarffal együtt Grönlandra viszik a kislányt. Ezen a zord és hideg földön Freydis Eriksdottir, a hírhedt Vörös Erik leányának thrallja - rabszolgája - lesz. Hekja harcias elszántságával kiérdemli úrnője megbecsülését. Megpróbáltatásai azonban épp csak elkezdődtek azzal, hogy a vikingek a jeges szigetre hurcolták: a telepesek Freydis vezetésével elindulnak, hogy új kolóniát hozzanak létre Vinlandban - a mai Amerikában -, ahol további veszedelmes kalandok várnak rájuk...
Jackie French - számos rangos irodalmi díj birtokosa, akinek eddig száznál is több műve jelent meg világszerte - gondos történelmi kutatómunka alapján megírt művében tanúi lehetünk, hogyan cseperedik fel egy egyszerű, naiv kislány a vikingek kalanddal, nélkülözéssel és tragédiákkal teli életébe csöppenve, hogyan válik rabszolgaként is példaképpé a rettenthetetlen harcosok számára, hogyan érdemli ki a dicsőséget és találja meg az igaz szerelmet. A kötet egyike az Orlando Kiadó legfordulatosabb ifjúsági történelmi regényeinek, amelyek méltán népszerűek a tizenéves korosztály tagjai között.
Akinek tetszettek a kiadó egyéb történelmi tárgyú könyvei, mint a Bűbájos Mary, a Farkasszem, az Édességek Kicsiny Boltja vagy a Szirmok a hamuban, annak ez a regény is feledhetetlen élményeket tartogat!