Hogyan legyek modell? jellemzők

Magyarországon majdnem minden második lány álmodozik arról, hogy szerencsét próbál a modellkedés terén. Erre alapozva gombamód nőnek ki a semmiből a modellügynökségek, valamint a magukat annak nevező cégek, akik lépten-nyomon megsápolják és ígéretekkel halmozzák el a fiúkat és lányokat. Egymást érik az ilyen-olyan szépségversenyek, castingok és ál-castingok. Csoda-e, hogy sokan futnak csapdákba, s megy el idő előtt a kedvük mindentől? A legtöbben sehova sem fordulhatnak tanácsért, miközben fogalmuk sincs, hogyan tegyék meg első lépéseiket ezen a kacskaringós, és sokszor sehová nem vezető ösvényen. E könyv hiánypótló a hazai könyvpiacon, és megpróbálja mindazt összegezni, amire egy kezdő, első szárnypróbálgatásait végző modellnek vagy modelljelöltnek szüksége lehet. Mivel fotósként, szépségverseny szervezőként, újságíróként, íróként, lap-főszerkesztőként, kiadványszerkesztőként magam is közel 10 éve vagyok benne ebben a világban, az elmúlt évek tapasztalatai, és hallott történetei alapján idejét láttam annak, hogy próbáljam felvértezni a lányokat-fiúkat hasznos tanácsokkal és tudnivalókkal. Remélem, könyvem elolvasása után kevesebb rossz történetet hallunk majd.
A kötet első részében alapvető információk vannak arról, hogyan van esélyünk sikereket elérni e pályán. A második részben arra vonatkozó tanácsok vannak, amatőr fotósként hogyan készítsünk magunkról vagy másokról minél elfogadhatóbb képeket. A harmadik részben ismert modellek, szépségverseny-szervezők - a modellszakma krémje szólal meg rövid interjúkban.
Könyvemet a modellkedni vágyókon túl ajánlom azoknak a barátoknak, barátnőknek, apukáknak és anyukáknak is, akiknek csemetéje, szerelme, barátnője, ismerőse kacérkodik a gondolattal, hogy modellként is kipróbálja magát. Ők is okulhatnak, tanulhatnak belőle, és talán jobban odafigyelnek majd az ezekkel kapcsolatos dolgokra.