HTML és CSS (CD melléklettel) jellemzők

A weblaptervezők egyre növekvő mértékben használnak stíluslapokat a HTML nyelven készített weblapok megjelenésének beállítására. Miért tanulnánk hát külön az egyikről, majd külön a másikról, amikor egyszerűen - és sokkal hatékonyabban - elsajátíthatjuk egyszerre mindkettő használatát? Az ebben a könyvben alkalmazott egyesített megközelítési mód gyorsabb haladást tesz lehetővé, és erősebb, egymáshoz jobban kapcsolódó ismereteket nyújt.
A könyvben több helyen találunk a valóságban is létező webhelyekről vett példákat, amelyek a CSS hatékony használatát mutatjuk be.
A könyvhöz melléklet CD-n olyan segédprogramokat - például a különféle böngészőprogramok legújabb változatait, HTML- és CSS-szerkesztőprogramokat, valamint FTP programot - találunk, amelyek segítségünkre lesznek abban, hogy jól működő webhelyet alakíthassunk ki. Emellett a CD tartalmazza az összes munkafájlt, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy a tanulás folyamán, azzal párhuzamosan magunk is végrehajthassuk a könyvben leírt gyakorlatokat.