Játékos tanulás: Nyomtatott nagybetűk jellemzők

A Disney Indul a sulibusz foglalkoztatókönyvek kiváló segédeszközök gyermekünk képességeinek fejlesztéséhez. A könyv olyan jól felépített feladatsorokat tartalmaz, melyek célja, hogy gyermekünk elsajátítsa a sikeres iskolai szereplés szempontjából rendkívül fontos alapkészségeket. A mese, az interaktív matricák és játékok gondoskodnak arról, hogy gyermekünk vidám környezetben tanulja meg felismerni és leírni a nyomtatott nagybetűket.
Miért fontos a betűk felismerése? A kutatások azt bizonyítják, hogy a betűk főbb jellemzőinek és sajátos formáinak ismerete - például a vízszintes, függőleges és ferde vonalak, ívek, körök és alagútformák - segít a betűk írásában és olvasásában. A gyors betűfelismerés hatalmas előnyt jelent akkor, amikor gyermekünknek már önállóan kell olvasnia és írnia.
A foglalkozás alatt figyeljünk oda a kicsi tűrőképességére. Ne fárasszuk ki, de ne is hagyjuk unatkozni. A tanulás legyen kihívás, ugyanakkor szórakozás is. Akkor fejezzük be a foglalkozást, amikor a gyermek még élvezi a munkát, hogy később kedvvel folytassa.
Legyünk partnerei gyermekünknek, és segítsük a könyv feladatainak megoldása közben, hogy elérje azokat a fontos mérföldköveket, melyek teljesítésével magabiztos és önálló tanulóvá válhat az iskolában.