Játékos tanulás: Számok és számolás jellemzők

A Disney Indul a sulibusz foglalkoztatókönyvek kiváló segédeszközök gyermekünk képességeinek fejlesztéséhez. A könyv olyan jól felépített feladatsorokat tartalmaz, melyek célja, hogy gyermekünk elsajátítsa a sikeres iskolai szereplés szempontjából rendkívül fontos alapkészségeket. Az interaktív matricák, játékok, időre végzendő feladatok gondoskodnak arról, hogy gyermekünk vidám környezetben tanulja meg felismerni, leírni és használni a 0-tól 10-ig terjedő számtartományt.
Miért olyan fontos, hogy a kicsik korán megismerkedjenek a számokkal? Szilárd alapokkal gyermekünk ügyes problémamegoldóvá válhat. A kicsiknek meg kell tanulniuk felismerni, használni és sorba rendezni a számokat. Ahogy egyre ügyesebben dolgoznak a számokkal - tárgyak, képek, szavak és számjegyek formájában -, a számolási készségek szilárd alapját is megépítik.
A foglalkozás alatt figyeljünk oda a kicsi tűrőképességére. Ne fárasszuk ki, de ne is hagyjuk unatkozni. A tanulás legyen kihívás, ugyanakkor szórakozás is. Akkor fejezzük be a foglalkozást, amikor a gyermek még élvezi a munkát, hogy később kedvvel folytassa.
Legyünk partnerei gyermekünknek, és segítsük a könyv feladatainak megoldása közben, hogy elérje azokat a fontos mérföldköveket, melyek teljesítésével magabiztos és önálló tanulóvá válhat az iskolában.