Játékos tanulás: Tigrisztikus betűkaland jellemzők

A Disney Indul a sulibusz foglalkoztatókönyvek kiváló segédeszközök gyermekünk képességeinek fejlesztéséhez. A könyv olyan jól felépített feladatsorokat tartalmaz, melyek célja, hogy gyermekünk elsajátítsa a sikeres iskolai szereplés szempontjából rendkívül fontos alapkészségeket. Az interaktív matricák, játékok, kirakók és a szórakoztató feladatok élvezetessé teszik a tanulást, és segítenek abban, hogy a kicsi könnyedén eligazodjon a betűk világában.
A betűk felismerése, megformálása és összekötése fontos alapot jelent az olvasás, az írás és a helyesírás terén. A gyors betűfelismerés hatalmas előnyt jelent akkor, amikor gyermekünknek az iskolában már önállóan kell olvasnia írnia. A Disney Indul a sulibusz foglalkoztatókönyvek feladatai segítségével a kicsik játékosan tanulják meg felismerni a betűket. A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy azok lekössék a gyermekek figyelmét. A tanulás a kedvenc mesehősökkel igazi élményt jelent, az alapkészségek elsajátítása pedig önbizalommal tölti el a kis tanulókat. A gyermekek könnyebben boldogulnak majd az iskolában, amikor írni és olvasni tanulnak.
A foglalkozás alatt figyeljünk oda a kicsi tűrőképességére. Ne fárasszuk ki túlságosan, de ne is hagyjuk unatkozni. A tanulás legyen kihívás, ugyanakkor szórakozás is. Akkor fejezzük be a munkát, amikor a gyermek még élvezi a munkát, hogy később kedvvel folytassa.
Legyünk partnerei gyermekünknek, és segítsük a könyv feladatainak megoldása közben, hogy elérje azokat a fontos mérföldköveket, melyek teljesítésével magabiztos és önálló tanulóvá válhat az iskolában.
Bagoly és Micimackó remek játékot találtak ki barátainknak: a Százholdas Pagony lakói betűlufikat fognak gyűjteni! A játékban te is részt vehetsz, és közben megismerheted a nyomtatott nagybetűket és az írott kisbetűket!