Kashima Shinden Jikishin Kage Ryu Kenjutsu jellemzők

"A Jikishinkage-ryü stílus a Muromachi-korszak végén kifejlődött kenjutsu stílusokból származik, amely átnyúlik a Sengoku-időszak korai szakaszába, időszámítás szerint a 15. század végére és a 16. század elejére."
Immár több mint 500 éves hagyomány örökösét tisztelhetjük Suzuki Kimiyoshi mesterben, aki a Kashima Shinden Jikishin Kage Ryu Kenjutsu soron következő nagymestere. Olyan irányzaté, mely Japánban, e harcművészet őshazájában is kuriózumnak számít.
Egyedülálló és kivételes lehetőség ez a könyv ahhoz, hogy bepillanthassunk a japán kardvívás egyik legtisztább forrásának víztükrébe Kimiyoshi mester kalauzolásában. Ez az írás az első lépéseket és leckéket mutatja be a leendő kardvívó vagy a lelkes érdeklődő számára.
Legyen ez a nyitánya egy remélhetőleg sok epizódos és tiszteletreméltó történetnek, mely egyben őszinte meghajlás és köszönetnyilvánítás is egy kivételes mester felé, aki létrehozott és meghonosított egy egyedülálló kardvívó iskolát hazánkban, mindezt szinte a semmiből.
A könyv Kimiyoshi mester fényképei segítségével mutatja be a helyes technikák kivitelezését számtalan érdekes információval fűszerezve. Forgassa hát mindenki nagy tisztelettel a könyvet és a kardot egyaránt. Adózzon tisztelettel Sensei Suzuki Kimiyoshinak, akinek a türelme, kivételes odaadása és szeretete továbbá tanítványai lelkesedése nélkül e könyv nem születhetett volna meg.