Konyhai kifejezések kisszótára jellemzők

Ez a konyhai kisszótár rövid, tömör, közérthető értelmezését adja a magyarul eddig tisztázatlan vagy kevésbé ismert gasztronómiai kifejezéseknek, nemzetközi szakszavaknak, újabb keletű alapfogalmaknak és divatszavaknak. Az értelmezésen túl helyenként etimológia és keletkezéstörténet is sűrűsödik a szócikkekben, amelyek a gasztronómiai hagyományoktól az ételkészítési módokon át a receptleírásokig vezetnek végig a kulinária sokszínű világában, találó idézeteket is segítségül híva egy-egy fogalom, étel- vagy italfajta szabatos meghatározásához. A világutazó szerző a legtöbb címszónál feltüntetni, melyik nyelvből vagy országból származik az értelmezett kifejezés. Bekerültek a szójegyzékbe földrajzi és személynevek is, ha közvetve vagy közvetlenül közük van a gasztronómiához.