Közelgő vihar jellemzők

Sarah Connor és fia, John annak szentelik életüket, hogy megakadályozzák egy olyan jövő beteljesülését, amelyben az emberi faj eltűnik a Földről. Küldetésükben segítségükre van Dieter von Rossbach, az egykori terrorelhárító ügynök, aki akarata ellenére lesz a T-101-es Terminator-egység fizikai modellje. Együttes erővel sikerül megsemmisíteniük a Cyberdine titkos kutatótelepét, és elpusztítaniuk a félelmetes I-950-es Infiltratort, még mielőtt az elvégezné feladatát.
De az emberiség védelmezőit a sors elválasztja egymástól: Sarah súlyosan megsebesül, és előbb kórházba, majd elmegyógyintézetbe kerül. Dieter és John pedig hol bujkálnak, hol kétségbeesetten küzdenek, hogy felkészítsék a mit sem sejtő emberiséget a jövő borzalmaira. A káosz és halál korának előestéjén még egy új fenyegetéssel kell szembenézniük: a Serena Burns nevű I-950-es gondoskodott arról, hogy Skynet az ő halála esetén se maradjon védtelenül. A két új Infiltrator, Clea és Alissa a montanai hegyek között már a végső csapásra készül.
Eközben egy szupertitkos katonai bázis mélyén a fejlesztők elindítják az embrió állapotban lévő Skynetet az öntudat felé vezető úton.