LaCie 20TB 5big Thunderbolt2 / 7200RPM with Thunderbolt cable jellemzők

  • Akár 1050 MB/s adatátviteli sebesség 4K videók szerkesztéséhez
  • Hardveres RAID 5/6 támogatás, gyorscsere lehetőséggel
  • Két Thunderbolt 2 port daisy chain-hez
  • Alumínium váz, rendkívül halk ventillátor
  • Dizájn: Neil Poulton

A 4K videók szerkesztése és más, nagy sávszélességet igénylő munkafolyamatok gyors, megbízható, biztonságos és csendes munkatársat kívánnak. A LaCie 5big ezeknek mind megfelel: a Thunderbolt 2 csatlakozó biztosítja a sebességet, a 10/20/30 TB tárhely és a hardveres RAID 5/6 pedig a biztonságos munkateret.

Thunderbolt 2 sebesség a 4K korszakhoz

A Thunderbolt 2 technológiának köszönhetően a csatlakozó már nem a teljesítmény visszafogója. A hardveres RAID merevlemezek 7200 RMP-en teljesítenek, ami elképesztő, akár 1050 MB/s adatátviteli sebességet is lehetővé tesz. Ezzel gyakorlatilag bármilyen munkafolyamatot, fájlmozgatást vagy biztonsági mentést egyszerűen elintézhetsz. A videó- és képszerkesztők ezután közvetlenül RAW fájlokból dolgozhatnak Apple Final Cut Próban vagy Adobe Premiere-ben, valós időben nyomon követve a szerkesztést, miközben nem romlik a minőség. Nem kell gyengébb minőségűre konvertálnod a fájljaidat, csak hogy gyorsabban szerkeszthesd őket. A profi fotósok ezután egész RAW könyvtárakat böngészhetnek és szerkeszthetnek Adobe Lightroomban vagy Apple Aperture-ben, késések nélkül.

RAID gyorsaság és biztonság

A LaCie 5big öt RAID módot (0-1-5-6-10) és JBOD-t tesz lehetővé. A hardveres RAID kontroller fenntartható teljesítményt és nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé. Más eszközökhöz is csatlakoztathatod a merevlemezt, miközben megmarad a RAID konfiguráció. Az előre konfigurált HFS+ és RAID 5 miatt a LaCie 5big egy igazi plug and play eszköz a Mac-felhasználóknak. A RAID beállításokat egyszerűen testre szabhatod a LaCie RAID Manager programmal.

Az 5-ös és 6-os RAID módok teljes adatvédelmet nyújtanak a merevlemez meghibásodása esetén, miközben kiváló sebességet és kapacitást tesznek lehetővé. Ez egy tökéletes megoldás arra, ha egy adathordozón akarsz szerkeszteni és biztonsági mentést készíteni. Ha mégis meghibásodna a merevlemez, akkor az 5big merevlemezeit pillanatok alatt ki tudod cserélni, így a munka nem fog leállni.

Ha a RAID 0 beállítást választod, akkor az adott projekthez maximalizálhatod a sebességet és a kapacitást, majd villámgyorsan archiválhatod őket egy másik adattárolóra. Vagy válaszd a JBOD módot, amivel mindegyik merevlemezt külön használhatod. Ha öt munkanapod van a héten, akkor meghatározhatod, hogy az adott napon melyik merevlemez szolgáljon a biztonsági mentések tárhelyéül. Arra is van lehetőséget, hogy különböző RAID konfigurációval rendelkező lemezeket hozz létre, így úgy oszthatod be az adataidat, ahogy neked kényelmes.

A legerősebb I/O, újratervezve

A Thunderbolt technológia újrafogalmazta azt, amit a külső adathordozókról gondoltunk, legyen szó gyorsaságról vagy sokoldalúságról. A Thunderbolt 2 potenciálisan 20 Gb/s sebességet tesz lehetővé, amivel párhuzamosan lehet RAW 4K videókat szerkeszteni és nézni. A DisplayPort 1.2 támogatásnak köszönhetően pedig daisy chain módon nagyfelbontású (akár 4K) monitorokat is összeköthetsz.

A Thunderbolt 2 továbbra is támogatja, hogy akár 6 eszközt is összeköthetsz daisy chain módon egy számítógéppel, egy kábellel (a csomag része). Ez azt jelenti, hogy akár 36 LaCie 5big-et köthetsz a hat Thunderbolt 2 csatlakozóval rendelkező Mac Pródhoz.

Fejlett hűtőrendszer a hosszatartó megbízhatóságért

A LaCie 5big fejlett hűtőrendszerrel rendelkezik, ami hosszantartó megbízhatóságot eredményez, mert elejét veszi a túlmelegedésnek. A hűtőrendszernek három kulcseleme van: az innovatív, hőelosztó alumínium tokozás, a Noctua® hűtőventillátor és a nagyméretű hőkieresztők.

A rendkívül csendes Noctua NF-P12 ventillátor elszívja a meleget a belső részekről, miközben működése során nagyon kevés zajt bocsájt ki. Hőszabályozóval rendelkezik, ezért olyan mértékben emeli meg a ventillátor teljesítményét, amennyire az épp szükséges. A végeredmény egy csendes hűtőventillátor, ami meghosszabbítja a termék élettartamát is. A LaCie 5big ezért a zajra érzékeny, kreatív munkakörnyezetben is tökéletesen használható.

Professzionális használhatóság és megbízhatóság

A LaCie 5big tervezésekor a professzionális felhasználók igényeire koncentráltunk. Az eszköz elején egy gomb található, amivel kényelmesen ki tud kapcsolni vagy energiatakarékos üzemmódba helyezheted. Ha röviden nyomod meg, akkor csökken az áramfogyasztás, de nem szakítja meg a Thunderbolt daisy chaint, ha hosszan nyomod meg, akkor teljesen lekapcsolja az eszközt.

A LaCie 5big kábelzárral érkezik, így meg tudod akadályozni, hogy véletlenül kihúzódjon a Thunderbolt vagy a tápkábel. A  szoftverrel pedig jelszóval és AES 256 bites titkosítással védheted le azokat a fájlokat vagy partíciókat, amikhez nem akarsz hozzáférést biztosítani. Az eszköz ezen felül Kensington® lakat kompatibilis, így minden adott a teljes védelemhez, hogy illektéktelenek ne férhessenek hozzá az adataidhoz.

A LaCie továbbá olyan szoftveres megoldásokat biztosít neked, amivel biztonsági mentéseket készíthetsz (Time Machine® kompatibilis) és monitorozhatod a rendszer működését. (LaCie RAID Manager, Intego® Backup Manager Pro)