Lépj, hogy tovább élj jellemzők

Hazánkban a halálozási statisztikák sajnos egyre rövidebb átlagéletkorról tanúskodnak. Törvényszerű-e az öregedési folyamat felgyorsulása és az ezzel együtt járó betegségek idő előtti megjelenése, a korai elhalálozás? Mindannyiunkban felmerül a kérdés: tehetünk-e lépéseket annak érdekében, hogy megelőzzük mindezeket?
Ha elolvassuk e könyvet, megtudhatjuk, hogy: Befolyásolhatjuk-e az öregedés természetes folyamatát? Megelőzhetjük-e a modern kor leggyakrabban előforduló betegségeinek kialakulását? Milyen változásokat idéz elő a klimax a nőknél, az "átmeneti kor" a férfiaknál? Miként alakul a nemi élet az érett és időskorban? Hogyan táplálkozzunk egészségesen, mi a maradandó fogyás titka? Hogyan érhetjük el a jó kondíciót, fittséget "testre szabott" mozgásprogramokkal?
Amennyiben követni fogjuk az orvos és testnevelő tanár - ismert szakíró testvérpár - ajánlatait, tapasztalni fogjuk, hogy valóban léptünk, tettünk az egészséges életmód megvalósítása érdekében, és boldog éveket, akár évtizedeket nyerhetünk az életnek!