Likőrök és alkoholban eltett gyümölcsök jellemzők

Egyáltalán nem nehéz saját kezűleg elkészíteni olyan klasszikus likőrt, mint a tojáslikőr, vagy a ma oly divatos Latte Macchiato-likőr.
Kényeztessük kicsit magunkat saját készítésű csokoládé-, zöldcitrom-likőrrel, ginben eltett gyümölcsökkel, alkoholban eltett naranccsal, vagy ajándékozzuk meg barátainkat és ismerőseinket sangria- vagy máklikőrrel. Ha mutatós üvegekbe töltjük az alkoholos italokat, és ötletesen díszítjük az üvegeket, máris személyes és mindig igazán különleges ajándékká válnak.
Dr. Oetker kísérleti konyhájában valamennyi receptet kipróbáltak, s azokat úgy írták le, hogy magunk is könnyen elkészíthessük. Ízelítő a tartalomból: áfonyalikőr, zöldfűszeres likőr, konyakos birsalma, máklikőr, eperlikőr, konyakban eltett zölddió, karamellás szilvalikőr, fűszeres tojáslikőr.