Madame Mallory és a kis indiai konyhafőnöke jellemzők

Hasszán Hadzsi chef, a középkorú párizsi étteremtulajdonos életének története családja mumbai kifőzdéjében kezdődött, melynek udvarában rotyogott a kadai, zsírpapíron sorakoztak a szamoszák és tandooriban sült a rák. Édesanyja halála után a lármás Hadzsi család, élén az apával - aki tisztában lévén saját korlátaival, úgy dönt, hogy elmélyíti a világról való tudását - három használt Mercedesszel bejárja és végigeszi Európát.
A sors a francia Lumiére városka határában szól közbe: autóik egy szolid panzió és egy üresen tátongó kastély előtt robbannak le. A család hamarosan megnyitja indiai éttermét: a finom panzióval szemben egy faelefánt fogadja a vendégeket, s hindusztáni klasszikus zene üvölt sercegve a hevenyészett hangfalakból.
Mme Mallory, a francia cuisine nagyasszonya, a panzió vezetője kis híján szívrohamot kap, amikor az indiai étterem konyhájában felfedezi az ösztönös tehetséggel rendelkező tinédzser szakácsot.
A dörzsölt, ám nagyszívű családfő, Abbasz Hadzsi és a dölyfös francia szakácsasszony, Mme Mallory háborúja örökre meghatározza Hasszán életét.