Látogatásod során cookie-kat használunk, amelyek segítenek számunkra testreszabott tartalmat és hirdetéseket megjeleníteni, személyes információkat azonban nem tárolnak. Az oldal használatával elfogadod a cookie-k használatát. További információ itt »
Borkalendáriumunk olyan borászat- és agrár-kultúrtörténeti útmutató, ami az évközi boros, szőlős ünnepeket mutatja be, a hozzájuk kapcsolódó szokásokkal, népi hiedelmekkel. A könyv bevezető része régi kalendáriumokról, csíziókról, a magyar borászat kezdeteiről, a szőlőhegyek sajátos világának kialakulásáról mesél. A következő rész a hónapok jeles napjait veszi sorra, amik bizonyos mezőgazdasági, szőlészeti-borászati munkák időszerűségére figyelmeztetnek vagy a várható időjárást, termést jósolják meg. Az áprilisról szóló fejezet végén a húsvéti népszokásokat szedi csokorba a szerző, a májusit a fagyosszentekről szóló írás zárja. A tokaji aszú hagyományos készítéséről az októberről szóló fejezet emlékezik meg, a decemberi fejezet végén pedig a hordókészítő kádárok évezredes hagyományú munkájáról olvashatunk bővebben.
Épp nincs olyan üzlet, vagy webáruház a globalplazán, ahol ez a termék kapható. Lent mutatjuk a nagyon hasonló termékeket, nézd meg:
Borkalendáriumunk olyan borászat- és agrár-kultúrtörténeti útmutató, ami az évközi boros, szőlős ünnepeket mutatja be, a hozzájuk kapcsolódó szokásokkal, népi hiedelmekkel. A könyv bevezető része régi kalendáriumokról, csíziókról, a magyar borászat kezdeteiről, a szőlőhegyek sajátos világának kialakulásáról mesél. A következő rész a hónapok jeles napjait veszi sorra, amik bizonyos mezőgazdasági, szőlészeti-borászati munkák időszerűségére figyelmeztetnek vagy a várható időjárást, termést jósolják meg. Az áprilisról szóló fejezet végén a húsvéti népszokásokat szedi csokorba a szerző, a májusit a fagyosszentekről szóló írás zárja. A tokaji aszú hagyományos készítéséről az októberről szóló fejezet emlékezik meg, a decemberi fejezet végén pedig a hordókészítő kádárok évezredes hagyományú munkájáról olvashatunk bővebben.