Minden, amit a csakrákról tudni lehet jellemzők

Ez a könyv monumentális vállalkozás: ismerteti és összeveti az asztrális energiarendszerekről felgyülemlett tudás nagy részét. Egyedülállóan hatásos, könnyen megtanulható és elvégezhető gyakorlatokkal segít abban, hogy csakráink a lehető legharmonikusabban működjenek. Ilyet csak az tud írni, aki rendelkezik mindazzal a személyes tapasztalattal, amelyet Dr. Motoyama most nagylelkűen megoszt velünk. Írása tudományos és spirituális szempontból is kiemelkedő munka.
A csakrahálózat azoknak az asztrális energiáknak az infrastruktúrája, amelyek a pránikus és a szellemi dimenziókban működnek. Mozgásba hozzák anyagi formát öltött testünket, és biztosítják működését, tehát életerőt áramoltatnak a meridiánokon keresztül.
Motoyama az alábbiak szerint foglalkozik velük: bemutatja mindegyik csakrát, elmagyarázza, hogy melyik gyakorlat milyen hatással van rájuk, és hogyan hozza működésbe őket; lokalizálja őket, leírja hatásukat, szimbolikájukat, és jellemzi őket "megnyitásuk" után; személyes tapasztalatai alapján beszél arról, mit eredményezett az életében saját csakrái felébresztése.