Motor GP sztorik 2013-2014 jellemzők

Nem vitatható: 2013-ban korszakváltáshoz érkezett a gyorsasági motoros világbajnokság! A világhírű spanyol iskolából - ahonnan a két kisebb géposztály győztese, Maverick Vinales és Pol Espergaro is érkezett - Marc Marquez jutott fel a csúcsra... Ehhez hasonló korszakváltást anno 1997-ben értünk meg utoljára, amikor is egy bizonyos Valentino Rossi lett a világbajnok a 125 köbcentiméteres kategóriában, hogy aztán a negyedliteres géposztály győzelme után hétszer nyerjen a legjobbak között.
Giacomo Agostini, Phill Read, Kenny Roberts, Eddie Lawson, Wainey Rainey, Mick Doohan - és még sorolhatnánk - után új világsztár született: Marc Marquez.
A hollywoodi mosolyú ifjú spanyol jött, látott és győzött! Újoncként ő lett a GP legfiatalabb világbajnoka, futamgyőztese, legtöbb dobogós helyet szerzett versenyzője, legtöbb indulhatott az első rajtkockából stb.
A MotorGP Sztorik 2013-2014 a végtelenül izgalmas vb krónikája mellett tisztelettel szól a road racing magyar megszállottjáról, Bitter Sándorról és a hajdanán szebb napokat látott hazai motorsport emblematikus személyiségéről: dr. Spáth Tiborról is.