Múlt-kor negyedéves történelmi magazin - 2010. nyár jellemzők

A kiadvány tartalma:
-Camelot úrnője: Jackie Kennedy mesebeli palotává változtatta át a Fehér Házat, ám a valóság nem volt ilyen szép. Apósa fizetett a hallgatásáért.
-Balatoni wellness: Hogy a kúrák és terápiák a legújabb kor velejárói? Ugyan! Mivelték azokat a Monarchiában is. Irány a magyar tenger!
-Egyet fizet, kettőt kap: Akadt néhány First Lady, aki nem csupán bájosan mosolygott férje oldalán. Politikaformáló nők: döntések a vasárnapi ebédnél.
-Az elkábított válogatott: Mitől szédelgett a nemzeti tizenegy? Miért láttak minden szovjetből kettőt? Mexikó. 1986: az összeomlás története
-Leletmentés: Az aquincumi ékszerek többsége sírba szállt, de a csatornák mélyéről előkerülnek néha szép darabok. Némelyiket ma is viselhetnék...
-Lassítás: Tizenkét vidéki termelő rakta ki portékáját a Határ úti parkolóban 1989. augusztus 19-én hajnalban: reggel hétre már nem volt semmi. Zacsek Gyulával az MDF-piacról.
-Kitekintő: Hová tűnt XVI. Lajos és Marie Antoinette lánya a forradalmat követően? Ki, miért és hol bújtatta Madame Royale-t?
-Lapról lapra: "Hurrá nyalunk!" - írta 1972-ben a Fővárosi Moziműsor. A mozilátogató sereg, persze, teli szájjal röhögött; jöhetett a kínos magyarázkodás. De voltak ennél komolyabb hibák is.
-Romkert: A szabadkígyósi kastélyban gőzgép és üvegház is volt, a parkból pedig a kifutópálya sem hiányozhatott. Ybl-remek a Viharsarokban.
-Dosszié - Szerelmek a Fehér Házban: First Ladyk, akik letörölhetetlen mosollyal az arcukon tűrték férjük kicsapongó életmódját.
-Jó egészséget, Amerika!: Ami Rooseveltnek és Trumannek nem sikerült, az Obamának igen. Évszázadokon átívelő harc, avagy miben áll az amerikai egészségügy reformja?
-Abortusz a sufniból: A mellrákot túlélő Betty Ford interjúban vallott arról: mennyire félt, hogyan fog kinézni a műtét után. De nyíltan döntögetett más tabukat is.
-Mona Lisa a fontainebleau-i fürdőben: A XVI. század második felében már nem volt szükség tematikus "ürügyre" ahhoz, hogy nőalakokat ruhátlanul ábrázoljanak. A Gabrielle d'Estrées-t és nővérét bemutató festményen azonban ritka gesztussal találkozunk: a testvér a bal kezével megérinti Gabrielle jobb mellbimbóját...
-Nyaral a Latabár család: Menekülés a Latyi Katyi vitorláson, avagy a színész a siófoki strandon sem volt biztonságban. Latabár Katalin visszaemlékezése.
-Maratontól Marathónig: Pálffy Géza az egyetem alatt választás elé került: fut vagy történész lesz? Kutatómaratoni Zrínyi halálától a török határvédelmi rendszerekig.
-A magyar svejk? Jancsi részeg fejjel kijött, a forgópisztolyát húzogatta, majd a főczinkost fölpofozta. Kocsma előtti párviadal csehekkel Pesten. Folyt a vér, de legalább az idő szép volt.
-Filatéliai csetepaté: Az Osztrák-Magyar Monarchia szétesése a postaforgalmat is befolyásolta. Az utódállamok a folytonosságot a magyar bélyegek felülnyomásával biztosították, ám ezen darabok nagy része a békeszerződés után is forgalomban maradt. Magyarország feldarabolásának története: bélyegeken.
-Múzeumi Bónuszok: Az új lapszám érkeztéig járja be az általunk ajánlott múzeumokat! A Múlt-kor jóvoltából - immár 12, köztük 3 külföldi intézménybe 2 fő áráért látogathatja a kiállításokat.