Múlt-kor negyedéves történelmi magazin - 2012. ősz jellemzők

A kiadvány tartalma:
- A Tutanhamon-lelet sorsa - 1922 novemberében Howard Carter egy kincseskamrát nyitott fel. Az egyértelműen nem tisztázott jogviszonyok miatt a leletek 70%-a még feldolgozatlan.
- Mesélő házak - Új sorozatunkban olyan rég elfeledett épületeket mutatunk be, amelyek előtt nap mint nap elmegyünk, de mégsem ismerjük történetüket. Hát ennek egyszer s mindenkorra vége!
- A napalmlány - A fotósok felé rohanó, égő hátú kislány képe világszerte ismert. Életét az őt megörökítő vietnami fotósnak, Nick Utnak köszönheti. Kim Phuc ma az ENSZ követe.
- A vörös grófnő - Károlyi Mihályné a zaklatott XX. században arra tette fel az életét, hogy ura politikáját megmagyarázza. A férje védelmében.
- A rendíthetetlen pártfeleség - Kun Béláné kispolgári életét áldozta fel azért, hogy hontalan, megfigyelt és bebörtönzött férjét kövesse. Optimista kommunista.
- A Főméltóságú asszony - Purgly Magdolnát 1920-ban váratlanul érte, hogy férje politikia szereplése nyomán az országos figyelem középpontjába került. A Horhtyt mindenben támogató asszonynak kevéssé ismert, nehezen viselt sors jutott: négy gyermekéből hármat kellett eltemetnie.
- A türelmes menyasszony - Szálasi Ferencné meglehetősen sokáig, tizennyolc évig várta, hogy jövendőbelije végre elvegye. Szomorú nászéjszakája volt.
- A kellemetlen özvegy - Miután ötévi raboskodás után kiszabadult börtönéből, Rajk Lászlóné élete új értelmet nyert: férjét rehabilitálni mindenáron. Csak annyit üzent a kommunista vezetőknek: "Ha már rendeztek kirakatpert, akkor rendezzenek kirakattemetést is." Megadta a módját.
- A munkásmozgalom árnyékában - Nagy Imréné akár kommunista nagyasszony is lehetett volna, mégsem játszotta túl a szerepét. Született feleség.
- Szolgálunk és kérünk. A '80-as évek Rákóczi téri vircsaftjairól legendák terjedtek Budapest-szerte, de az igazsághoz legközelebb álló történeteket mindig csak a zsaruk tudták. Ők ugyanis napi kapcsolatban álltak a szegényes alapszolgáltatást kínáló örömlányoktól egészen a legendás luxusprostikig.
- Topogó tánctanárok - Az élelmesebb zenekarok a tánciskolákba menekültek a rendszer vizslató szeme, s füle elől, de a jó hallású szomszédok lebuktatták őket. Házmesterfrász.
- A nagy blöff - A történelmi tettek sokszor egészen apró dolgokon múlnak. Benito Mussolini 90 évvel ezelőtti hatalomra jutása szintén kétesélyes volt. Mégis bejött.
- A pixelek igézetén túl - Mennyit ér egy kép, ha régi?
- Kígyó s béka a küszöbön - Az egyedi kastélynak egyedi történet dukál, amelyet Agatha Christie sem tudott volna jobban kerekíteni.
- Natália nővér jelenti - Vajon miért van az, hogy a magyarországi Mária-jelenéseket nem ismeri el hivatalosan a Vatikán? Sőt, inkább hallgat róla mélyen, ahogyan tette azt a '30-as évek végén történtekről is.
- Kegyencnőből Szűz Mária - Jean Fouquet meluni diptichonjának modellje VII. Károly francia király szeretője, Agnés Sorel volt. De miért pózol Jézus anyjaként fedetlen kebellel?
- Múzeumi Bónuszok.