MUNKÁSPRÉS jellemzők

Hogyan érik el a főnökök, hogy a munkások sokat és hatékonyan dolgozzanak? Az emberi testet nem egyforma hatékonysággal használta a 19. századi gyár és a tömegtermelő nagyüzem. Miben különböznek az alkalmazott fegyelmezési technológiák? Milyen hatása volt a versenysportnak a munkateljesítményt növelő racionalizálásra, és hogyan került a taylorizmus a konyhába?A munkások néhány nemzedékkel korábban, ha volt választási lehetőségük, inkább a pihenést részesítették előnyben a többletjövedelmet hozó munkával szemben. Manapság viszont erős a hajlandóság egyre újabb egységeket föláldozni a szabadidőből, hogy olyasmit is megvásárolhassunk, amelynek elfogyasztására éppen a túlmunka miatt nem marad idő. Mi történt a munkavállalókkal, hogy javaik szüntelen lecserélése érdekében akkor is hajlandók többet dolgozni, ha tevékenységük örömtelen robot? Milyen nyomásgyakorló szerepet játszik ebben a család?A könyv ezekre a kérdésekre ad választ a munkát kikényszerítő időrezsim és fogyasztási rezsim elem