Múzeumpedagógiai tanulmányok III. jellemzők

"Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán működő Múzeumpedagógiai Munkacsoportjának célkitűzése a már pályán lévő pedagógusok, múzeumi szakemberek és a felsőoktatásban részt vevő hallgatók, gyakorlatra orientált felkészítése, múzeumi órák, szabadidős gyermekfoglalkozások szakszerű megtartására.
A Múzeumpedagógiai tanulmányok III. kötetével elsősorban a képzésben részt vevő hallgatók számára kívánunk segítséget nyújtani. A tanulmányok szerzői a hazai múzeumpedagógia jeles szakemberei, akik a szakon többnyire oktatási tevékenységet látnak el.
A kötet témakínálata rendkívül változatos, képet kaphatunk a múzeumpedagógia hazai helyzetéről, valamint jövőképéről: művészeti, történettudományi, természettudományi, néprajzi és gyakorlati területről egyaránt.
Valamennyi tanulmányhoz irodalomjegyzék kapcsolódik, amely segítséget kíván nyújtani a múzeumpedagógia iránt érdeklődők számára a további kutatási tevékenységekben való elmélyüléshez.
A most megjelenő könyv gazdag tartalma, olvasmányos jellege alapján ajánlható azok számára, akik érdeklődnek a múzeumpedagógia iránt." (a Szerkesztők)