Népi konyha jellemzők

Az utóbbi időben felértékelődött a múlt, új színben látjuk a hagyományos népi-paraszti élet mindennapjait, a paraszti-földműves élet tapasztalatait. Újra értékeljük azt a paraszti leleményt és tudást, amire a mindennapok során szüksége volt a hajdani földművesnek, gazdálkodónak. Szigeti Andor alföldi tájakról gyűjtött ételrecepteket és színes táj- és szokásleírásba ágyazta őket. Bemutatja az ételkészítés régi eszközeit és módjait, egy-egy nagyobb tájegység ételkészítési alapanyagait, konyháját, családi ételeit, ünnepeit. Bőséges receptválasztéka régi könyvek és néprajzi dolgozatok alapján készült. Ezek között olyan ételek is találhatók, amelyek alapanyaga mára kikopott a napi étkezésből. Az archív fotók a konyhát, az ételkészítés eszközeit és néhány evés-ivással összekötött alkalmat mutatnak be.