Olasz tészták jellemzők

Nincsen olasz konyha tészta nélkül - ezt bizonyára mindenki tudja. Ebben az átfogó, gyönyörűen illusztrált szakácskönyvben négyszáz hagyományos olasz recepten keresztül ismerkedhetünk meg a híres pastával és kísérőivel: a finom ragukkal és mártásokkal, a zamatos zöldségekkel, a tenger gyümölcseivel és ínycsiklandó sajtokkal. A tészták lenyűgöző méret- és formagazdagsága, a területenként variálódó alapreceptek az ízek kavalkádját eredményezik, és gondoskodnak arról, hogy az apró változtatások segítségével mindig új étellel lephessük meg szeretteinket. A szívből jövő recepteknek és a különleges illusztrációknak köszönhetően e páratlan szakácskönyvet lapozgatva a napsütötte Itáliában érezhetjük magunkat. Keljünk hát útra az illatok és ízek szárnyán, s adjuk át magunkat az olasz konyha méltán világhírű örömeinek. Ízelítő a tartalomból: - A nagymama raguja - hagyományos receptek - Ahány hely, annyi tészta: a tartományok klasszikus ízei - Tészta friss zöldségekkel a torkos sajtmester receptje szerint - Tészta húsokkal: intenzív ízek - A tészta és a tenger: egy igaz szerelem - A házitészta-költemények: rövid, hosszú és töltött tészták - A kedvenc gombócok: gnocchik, malfattik és canederlik