Örömfőzés jellemzők

Nincs nő, aki ne vágyna arra, hogy egy kicsit bűbájoskodjon az étellel: gyógyítson, erőt adjon, felrázzon vagy éppen elcsitítson. Az Örömfőzés szerzője egy közismert városi jógi, aki szerint a főzés, a tálalás, a család táplálása tökéletes és praktikus eszköz a belső harmónia megéléséhez nem beszélve arról, hogy finomakat enni jó dolog. Ez a könyv nem egy újabb ezoterikus útmutató, vagy egy buddhista iskola kézikönyve; sokkal inkább személyes hangvételű, érdekes és pikáns szakácskönyv, jó ételekkel, gyógyfüvekkel, színekkel, ízekkel, energiákkal, meglepő ötletekkel és egyszerű meditációs gyakorlatokkal. A könyv a legfontosabb emberi érzések és vágyak szerint oszlik fejezetekre: Öröm, Nyugalom, Nőiesség, Férfiasság, Csábítás, Életerő, Gyógyulás, Megtisztulás. A tematikus fejezetek receptjei, gyógyfű-kalauzai és lelki gyakorlatai arra vezetik rá az olvasót, hogyan élheti meg és adhatja át ezeket az érzéseket a főzés, az ételkészítés révén. A könyv stílusa tökéletesen adja vissza azt a hangulatot, amikor egy városi jógi a saját konyhájában, főzés közben beszélget velünk, apró fortélyokat, ügyes praktikákat osztva meg, és tanulságos történeteket mesélve. Praktikus ötlet, hogy a könyvben külön fejezet ismerteti a főzéshez használt különféle alapanyagok, növények vagy éppen hétköznapinak tűnő fűszerek testi-lelki hatását.