Orosz Kulinária jellemzők

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre - az Európa és Ázsia határán elterülő hatalmas térség gasztronómiája - eljutott az egész világba. Az orosz mellett főleg az ukrán konyha különlegességei váltak ismertté. Sokkal kevésbé köztudott azonban, hogy Ukrajna egykor a cári birodalom éléskamrája, gyümölcsöskertje is volt, hogy Grúziában szubtrópusi gyümölcsök, kiváló borokat adó szőlőfajták teremnek, hogy az azerik húsból, gyümölcsökből és zöldfélékből egzotikus ételeket varázsolnak, az örmények pedig máig őrzik évezredes konyhai hagyományaikat. Bejárjuk ezeket az országokat, megismerkedünk az ott élők konyhaművészetével. A Szovjetunió összeomlása után ugyanis ezek a népek ráébredtek saját kultúrájukra, egyediségükre, és most szemünk előtt bontakozik ki ámulatba ejtő gazdagságuk: történetek és történelem tör elő, elveszettnek hitt hagyományok, szokások élednek újra - emellett természetesen virágoznak a kulináris tradíciók is.