Paleolit szakácskönyv - Étrend receptekkel jellemzők

A legtöbb betegségünk kialakulása étkezési szokásainkban rejlik. Ételeinket olyan alapanyagokból készítjük, amikről nem is gondolnánk, hogy mennyire károsak szervezetünkre. Nagyon sok megfigyeléses, követéses vizsgálat támasztja alá, hogy az általunk mindennap elfogyasztott élelmiszerek, alapanyagok betegségeket váltanak ki. A természeti népeknél ilyen „civilizációs betegségek” nincsenek. Mostanra már vannak saját tapasztalataim is arról, hogy érdemes elhagyni a modern konyha alapanyagait (gabona, növényi olajok, tejtermékek…) és visszatérni az ősi, paleo alapanyagokhoz (hús, zöldség, gyümölcs). Mivel sehol nem találtam (1-2 kivétellel) konkrét ételrecepteket ehhez az életmódhoz, arra gondoltam, hogy 1 hónapon keresztül minden nap leírom az általunk fogyasztott paleo ételek receptjeit, majd szakácskönyv formájában megjelentetem. Így született meg a Paleolit szakácskönyv. Remélem sokak érdeklődését felkelti egy olyan egészséges életmód lehetősége, ami nem kíván különösen nagy áldozathozatalt.