Penny miatt jellemzők

Az ember néha ott lel barátra, ahol a legkevésbé számít rá. A tízéves Opal legalábbis sohasem gondolta volna, hogy éppen egy élelmiszerboltban találja majd meg lelki társát. Arra pedig végképp nem számított, hogy ez a társ egy koszos, csúnya négylábú lesz. A kislány úgy dönt, hogy az élelmiszerbolt után nevezi el a kutyát, akinek, úgy tűnik, legalább akkora szüksége van barátokra, mint neki magának.
Opal és édesapja csak nemrég költöztek a városba, és a kislány nehezen illeszkedik be új környezetébe. Ráadásul egy másfajta problémával is meg kell küzdenie...
Miután alaposan megbeszéli a dolgot a kutyájával, Pennyvel, összeszedi a bátorságát, és megkéri az édesapját, hogy válaszoljon tíz kérdésre eltűnt édesanyjáról.
Ú barátjának köszönhetően Opal életében egymást váltják a vidám, szomorú, olykor eszeveszett kalandok, a kislány azt is megtanulja, hogy néha a többi ember is megérdemli, hogy kapjon egy második esélyt.
A megkapóan őszinte hangvételű történetből, amely hol hangos nevetésre ingerli az olvasót, hol pedig könnyeket csal a szemébe, mozifilm is készült.