Rákok, kagylók, csigák, tintahalak jellemzők

A RÁKOK, KAGYLÓK, CSIGÁK, TINTAHALAK című könyv a HALAK ÉS HALÉTELEK párdarabjaként a tenger gyümölcseit és édesvízi társaikat szeretné megismertetni és megszerettetni a magyar olvasókkal az előző kötetből már megismert módon: a gasztronómiai lexikont ételreceptekkel megspékelve és színes fotókkal fűszerezve. A könyv bevezetője számos érdekes és hasznos ismeretet, valamint pótolhatatlan gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk benne – a tenger gyümölcseinek dicséretéről, – a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról, – az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról, – a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról, – a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva), – a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről, – valamint a borválasztás szempontjairól. A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 69 ételrecept társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak. A kötet szerzője PIAZZA GABRIELLA Olaszországban élő magyar gasztroblogger. Szerzőtársa HOITSY GYÖRGY halbiológus, pisztrángtenyésztő.