Római tál jellemzők

Az agyagtál, a cserépedény használata sok száz évre nyúlik vissza, hiszen már a régi rómaiak is ismerték az előnyeit. E tudás máig fennmaradt és az agyagtál vagy ún. római tál ma is kedvelt főzőeszköz. A legkülönfélébb ételek készíthetőek el vele minimális mennyiségű folyadék felhasználásával, sőt olykor anélkül is. A víz az agyag pórusaiban a lassú felmelegedés hatására vékony gőzréteget képez az edény körül és annak belsejében, így az étel megőrzi eredeti ízeit, aromáját, a sültek kívül szép ropogósak, belül pedig omlósak lesznek. Az agyagtál kiválóan alkalmas diétás ételek elkészítésére is, mivel sütéskor sem zsírra, sem olajra nincs szükség, ez pedig jelentősen csökkenti a kalóriaértékeket, miközben megtartja az ételek fantasztikus ízeit. A tökéletes sikert a könyv színes receptválasztéka szavatolja.