Sajtos és gombás ételek - Frank Júlia konyhája jellemzők

A „Frank Júlia konyhája” című sorozat második kötetét tartják a kezükben. A sajt és a gomba – együtt vagy külön – a hagyományos és az ínyenc ételek elengedhetetlen alapanyaga. Mindkettő egészséges élelmiszer, amely számtalan variációban használható. Vannak közöttük drága és ritka fajták, de a mindennapi étkezéshez szükséges, átlagos ízlésnek megfelelő sajtok és a friss gomba szinte mindenütt könnyen beszerezhető, még a sarki „közértben” is kapható. Mindkét nyersanyagra jellemző, hogy könnyen és gyorsan készíthető belőlük ízletes leves, előétel, főétel és köret. A receptek majd mindegyike egészen új étel, amelyeket az utóbbi évben kísérleteztem ki. Igyekeztem olyan fogásokat alkotni, amelyek nem igényelnek sok munkát. Természetesen találnak majd bonyolultabbakat is, de ha pontosan követik a leírásomat, nem fogják megbánni, erre szavamat adom. Ha a konyhai munkába befogják a nagyobbacska gyereket (nem csupán a lányt, a fiúnak sem árt), kellemes időt tölthetnek együtt úgy, hogy az étel készítése és jóízű beszélgetés közben a gyerek megtanul néhány konyhai trükköt. Mire ez a könyvsorozat véget ér, meg is tanul „frankjulisan” főzni, ami – ígérem – nem lesz hátrányára. Hát még, ha közben alakul, változik az ízlése, és a meglévők mellett újabb örömforrást talál magának: az alkotás örömét – a főzés alkotás! – és a gourmand konyha élvezetét. Ehhez kívánok kellemes munkát és finom fogásokat!