Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhez jellemzők

Sportolók, olimpikonok, edzők, sportélettani szakértő és sportorvos véleménye a sporttáplálkozás hatékonyságáról, tapasztalatairól. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján megválaszolja a sportolókban felmerülő gyakorlati kérdéseket: • a helyes étkezés, edzés előtt és után, verseny előtt, a felkészülési időszak alatt, illetve az edzőtáborban; • a teljesítményfokozás és- optimalizálás kérdése; • a fáradás késleltetése; • a sportsérülés elkerülése; • a testsúly csökkentése; • a vitamin és ásványi anyagok megfelelő pótlása; • a folyadék- és tápanyagszükséglet biztosítása, • az izomtömeg növelés; • a fogyókúra. Mintaétrendekkel és receptekkel támogatott, a különböző sportágak szükségleteit külön tárgyaló gyakorlati kézikönyv. A sporttáplálkozás nem csak élsportolóknak szól, hanem mindenkinek, aki rendszeresen sportol, vagy eredményt szeretne elérni az edzéssel. „Örülök, hogy már nem csupán a szakmai stáb és mi, sportolók foglalkozunk az eredményességünk fokozásával, hanem például a sporttáplálkozáshoz is kapunk komoly ismeretanyagot többek között Gabriella szaktudása és lelkesedése révén. Én is fontosnak tartom a könyvben olvasható alapelvek követését, különösen versenyidőszakban, tétmérkőzések idején van nagy jelentőségük.” Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó „Ez a mű rengeteget fog segíteni a sportolóknak a számukra optimális táplálkozás kialakításában. Én is ezen elveket használva készültem a 2010-es úszó Eb-re és a mai napig eszerint élek és szívesen ajánlom mindenkinek.” Cseh László, háromszoros olimpiai ezüstérmes, világbajnok, nyolcszoros Európa-bajnok úszó