Sütés-főzés a szabadban jellemzők

Mióta Prométheusz ellopta a tüzet az Olymposzról, és átadta azt az embereknek, elkezdődött a sütés és a főzés. Ráadásul jó ideig mindez a szabadban történt, jobb esetben a barlang előtt. Az elektromos és a gáz sütő-főző készülékek csak a 20. század második felének termékei, nem is szólva a még „modernebb” találmányokról. Mindez a fejlődés velejárója, de mégis az ember génjeibe vagy kollektív tudatalattijába van kódolva a szabad ég alatti sütés-főzés. A közelmúlt pár évtizedében valóságos forradalom zajlik e téren. A tábortüzek varázsa, legyen az erdőn-mezőn, vízparton vagy éppen a kertben, az azon sütögetett, főzött ételek mindig nagy élményt jelentenek, s annál nagyobbat, minél messzebbre kerül a modern ember a természettől.