Sütőben sültek jellemzők

Melegítsük elő a sütőt - ezzel kezdődik minden. Miközben előkészítjük a hozzávalókat és várjuk, hogy a sütő elérje a kellő hófokot, nyugodtan megpihenhetünk, és akár elkortyolhatunk egy pohár bort is. Amikor pedig már odabent pirul az étel, nekünk megint csak nincs más dolgunk, mint hátradőlni tálalásig. A sütőben sült finomságokban éppen ez a kevés tennivaló a nagyszerű. Mindig izgalommal teli kérdés, hogy amikor majd elkészül az étel, vajon mennyire lesz szemet gyönyörködtető.
Felesleges azonban izgulni, mert a mámorító illatok, az aranybarna színek és a sütő melege már önmagukban is egészen biztosan étvágyra gerjesztenek mindenkit, aki az asztal mellé telepszik. Miért ne próbálnánk hát ki a mozzarellás zöldségeket, a sajtos-paradicsomos tőkehalat, a csicseriborsóval töltött sült paradicsomot?
De akkor sem marad el a siker, ha a chilipaprikás kacsamell, a tandori hal uborkás raitával, vagy a szárított paradicsomos-sajtos puffancs valamelyikét választjuk! Természetesen a finom desszertek sem hiányoznak ebből a szakácskönyvből, az egyszerű almás pitétől a szedres-citromos felfújtig széles a választék, s mindegyik szemnek-szájnak ingere.
Ízelítőül a színes fotókkal teli kötet tartalmából: csirkés-sonkás pite, sült hagyma gombával és fenyőmaggal, csőben sült nagy kagylótészta, cserkesz csirke, sült penne tészta paradicsommal és szardellával, vajbabtorta, tejszínes-gombás csirkemell, családi sülttál, kantoni mézes sertéssült, aranybarnára sült zabpelyhes almatorta, almás pite, málnás-szedres puding rétesbatyuban, datolyafelfújt sűrű karamellöntettel.