Suzanne naplója Nicholasnak jellemzők

A kemény krimik világhírű szerzője ezúttal szívfájdító regényt írt - családról, veszteségről, új szerelemről és reményről.
Katie Wilkinson, egy előkelő New York-i könyvkiadó ifjú szerkesztőnője rátalált a tökéletes férfira. Matt költő, szobafestő-ezermester, igazi dalia - minden megvan benne, amiről egy nő csak álmodhat. Ám egy nap magyarázat nélkül eltűnik az életéből, és csak egy naplót hagy hátra a lánynak.
A napló valóságos szerelmes levél, egy fiatal orvos anya írja a kisbabájának, Nicholasnak. Boldogsággal telve meséli el benne, hogyan ismerkedett meg leendő férjével, milyen gálánsan és találékonyan udvarolt neki, miképp lettek férj és feleség, és micsoda gyönyörűséget hozott az életébe, hogy gyereket szülhetett, pedig beteg a szíve.
Miközben Katie ezt a megható beszámolót olvassa, egyre erősödik a meggyőződése, hogy a történetben szereplő mintaférj és -apa nem más, mint az ő szerelmese. Rettegve-bizakodva olvas tovább, igyekezve megérteni a család tragédiával fenyegető sorsát éppúgy, mint a magáét. Annyit mindenesetre előre sejt, hogy mire a napló véget ér, gyökeresen megváltozik az életről vallott felfogása, sőt talán az élete is, nem is egy értelemben...