Szerelmünk lapjai jellemzők

A mű a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban, Észak-Carolinában kezdődik. Noah Calhoun ekkor tér vissza a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja ültetvényét újra felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Mivel képtelen a nyomára bukkanni, de az együtt töltött nyarat felejteni nem tudja, az emlékeinek él, egészen addig... míg a lány meg nem érkezik a városba, hogy még egyszer láthassa Noaht.
Allie már feladta művészi ambícióit, gazdag, neves fiatal ügyvéd boldog menyasszonya, de egy nap véletlenül a kezébe akad a Noahról szóló újsághír. Feltámadó érzései kényszerétől hajtva úgy érzi, még egyszer, utoljára találkoznia kell a férfival. Titokban leutazik hozzá, és ez a találkozás sorsforduló mindkettejük számára: egy átbeszélgetett nap és egy szenvedélyes éjszaka ráébreszti őket, hogy szerelmük nem múlt el, s immár felnőtt fejjel is úgy szeretik egymást, mint hajdanán.
Hogy határoz a nehéz döntés elé kerülő Allie? Melyik férfit, melyik életformát s értékrendet választja? Mit tartogat Allie és választottja számára a jövő: Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, mélységesen emberi, megrendítő és igaz szerelmi regény lapjairól.