Tájképfestés lépésről lépésre jellemzők

Ez az útmutató hasznos segítség lehet egy kezdőnek és egy művésznek egyaránt. A könyvben bemutatott témakidolgozásokat követve ön is képessé válik arra, hogy különféle festészeti eszközökkel és anyagokkal gyönyörű, hangulatos és drámai hatású képeket alkosson.
Minden egyes témakidolgozás önmagban is egy teljes lecke. A lépésenként bemutatott illusztrációk és a hozzájuk tartozó leírások segítségével könnyű és élvezetes munka lesz a tengerparti tájak, a naplemente vagy a városképek megfestése.
A könyv különlegessége, hogy bemutatja, miképp lehet megragadni a tükröződő fényeket, megfesteni az árnyékokat, illetve elhelyezni a horizontot. Ezek az információk segítenek a művésznek alapvető festészeti technikájuk fejlesztésében.
A mellékelt illusztrációk bemutatják, hogy miképp közelítették meg a hasonló témákat olyan neves művészek, mint Canaletto, Turner vagy Van Gogh.
A praktikus "problémamegoldó" panelek segítenek abban, hogy elkerülhetők legyenek a buktatók, illetve a hibák gyorsan kijavíthatók legyenek.