Táplálkozzunk okosan - A testünk biokémiai laboratóriuma jellemzők

Az étel „étek vagy méreg", tudjuk ezt évezredek óta. Sőt ősidők óta létezik az élelmiszerekkel való gyógyítás. Nem mindegy, hogy mit eszünk - és ez nem csak a betegekre igaz. Az egészséges szervezet egyensúlyának, erejének megóvásában is alapvetően fontos szerepet játszanak táplálkozási szokásaink. Eleonora De Lennart forradalmian új könyvében tudományos alapokon rombol le számos veszélyes „legendát". Ilyen például a zsír és a koleszterin káros hatása, mert zsírt és koleszterint igenis fogyasztanunk kell, hiszen ezek elengedhetetlenül fontosak a szerveztünk számára. De Lennart rámutat arra, hogy minden azon múlik, meg tudjuk-e tartani a kiegyensúlyozott működést szervezetünk biokémiai laboratóriumaiban, sejtjeinkben. Létezik jó fehérje, és létezik rossz. Ám ha összhangba hozzuk szervezetünk működését táplálkozási szokásainkkal, nem csak a bőrünk szépül meg és felesleges kilóinktól szabadulhatunk meg, hanem számos betegségből is meggyógyulhatunk - többek között az ízületi gyulladásoktól és a cukorbajtól! A könyv közérthetően magyarázza meg, hogyan tarthatjuk egyensúlyban szervezetünk biokémiai működését, és gyakorlati tanácsokkal szolgál étrendünk helyes Kialakításához. A könyv második felében egy négyhetes étrend és egy kis szakácskönyv ad útmutatót a helyes, egészséges, sőt gyógyító táplálkozáshoz.