Terhesség és szoptatás alatti étrend jellemzők

A terhesség és szoptatás különleges időszak egy nő életében. Testi, lelki változások egész sora megy végbe, pl. fokozódik a szív, a tüdő, a vese munkája, a magzat növekedtével emésztőrendszeri, hormonális, pszichés stb. változások is végbemennek. Megváltozik a világ, a kismama más szemmel lát mindent. A testi változásokon kívül az érzelmek is hullámzanak, az öröm, a kétség, a bizakodás, a szorongás sokszor váltják egymást. A legnyugodtabb és legkiegyensúlyozottabb kismamában is sok kérdés kavarog. Egyre világosabbá válik, hogy mind az Ő, mind az egész család addigi élete gyökeresen megváltozik az új családtag érkezésével.
Ma már nem kérdés, hogy a jó táplálkozás kulcsa az általános fittségnek és egészségnek. Ez különösen igaz a terhesség és szoptatás idején, amikor az anya és gyermeke egészségéről van szó. Jelen könyvet nőgyógyász, pszichiáter és dietetikus írta azzal a céllal, hogy ebben az örömteli, ám mégis időnként nehéz időszakban segítséget nyújtson a kismamáknak és a családnak abban, hogyan táplálkozzon, mi az, amiből most többre van szüksége és miért, mi az, amit el kell hagyni, miért kell különösen odafigyelni az életmód, étrend kialakításánál a vitaminokra, ásványi anyagokra, rostokra, miben találhatók ezek, milyen ételeket érdemes elkészíteni, amelyek azon túl, hogy egészségesek és finomak, ráadásul a család többi tagja egészségének is jót tesz és ízlik is.