Ticino jellemzők

"Svájc: Bankok, pontosság, tisztaság, szerénység, csokoládé és órák. Ezek a szavak jutnak eszünkbe, ha az ország nevét kiejtjük. A jelzők mind igazak. Valójában ez a hely keveset hallat magáról, az emberek belső ügyeiket, problémáikat, maguk között oldják meg. A svájci ember jelleméből fakadó tulajdonságok ezek.
Svájc sziget Európa közepén, különleges földrajzi adottságokat is beleszámítva.
Ticino, németül Tessin, a rajta keresztül folyó Ticinoról kapta a nevét. Olasz-Svájc, ahol a közigazgatás nyelve olasz, de beszélik mind a három nemzeti nyelvet. A kantont délen találjuk a Lago Maggiore, a Lugánói-tó és a Comoi-tó ölében. Éghajlata szubtropikus, és ahogy az már lenni szokott, az éghajlat beleszól az emberek életébe, más ritmust diktálva. Így van ez esetben is? Jókedv, hangoskodás jellemzi az ittenieket.
Ebben a könyvben erről az olasz-svájci tájról szeretnék ízelítőt adni, néhány helyi recepttel fűszerezve, amit melegen ajánlok minden kedves olvasó számára.
Kívánok önöknek jó olvasást, szép kirándulásokat és a finomabbnál finomabb ételekhez pedig jót étvágyat, valamint jó kedvet!" (a Szerző)