Türkiz álom jellemzők

"Tizenhat történet egy kötetben. Olykor fél óra, pár nap, egy hét, máskor egy egész élet történései. Sorsfordító pillanatok, az élet győzelme, a halál érintése. Gondolatok, érzések, megérzések, soha ki nem mondott vágyak.
Rövid és hosszú történetek. Könnyűek és súlyosabbak. Sorsról, szabad akaratról, döntésekről, és a döntések következményeiről, felelősségről.
Most átadjuk Neked, kedves Olvasó, mind a tizenhatot. Vidd magaddal a történeteket. Ülj le velük egy csendes zugba, kényelmes karosszékbe, a cserépkályha mellé, kuporodj a kanapé sarkába, vidd ki őket a teraszra, a hintaágyra, vagy heveredj le velük a fűbe. Olvasd őket hangos tücsökciripelés közben, vagy elalvás előtt az ágyon hasalva.
Talán találsz bennük egy mondatot, ami egész napra útitársadul szegődik, egy gondolatot, ami megérint. Talán felszínre hoznak egy régen eltemetett, elfelejtett érzést. Talán arra ösztökélnek, hogy felhívd a régóta hanyagolt barátot, megírd a régóta tervezett levelet, kimondd a szót, amit kimondani eddig nem volt bátorságod. Talán egyik-másikat sajátodénak érzel majd, és az is lehet, hogy idegen világba csöppensz.
Lehet, hogy az illusztrációk babonáznak meg, a különleges és mégis annyira ismerős figurák, a színek, a ruhaköltemények.
Lehet, hogy úgy érzed, ajándékba adnád a kötetet valakinek, aki szereti a szépet, és akit Te is nagyon szeretsz.
Fogadd hát tőlünk szeretettel ezt a szépséges könyvet, és okozz vele örömteli perceket, órákat másoknak is. Hiszen olyan ritkán van manapság módunk arra, hogy kimutassuk a szeretetünket, és átéljük az ajándékozás áldott pillanatait." (Hidy Tamás)