Utolsó esély jellemzők

A tinédzser Caitlin élete olyan lehetne, mint bármely modellszépségű lányé - ha nem lenne súlyos májbeteg. Sürgős transzplantációra szorul, de túl hosszú a kórházi várólista, és nincs megfelelő donor... Anyja, Lynn úgy érzi, bármilyen törvényt hajlandó áthágni, hogy megmentse gyermeke életét - csalni, csábítani, de még talán ölni is képes volna... Ugyanekkor Brighton partjainál egy kotróhajó megcsonkított holttesteket hoz fel a tengerfenékről. A fiatal testek kívülről épek, éppen csak a létfontosságú, kincset érő szerveik hiányoznak...
Az ügy felgöngyölítésére kijelölt népszerű Roy Grace főfelügyelő lassan kezd kigyógyulni az egy évtizede eltűnt felesége utáni gyászából, ám szakmailag élete legnehezebb feladata elé kerül: meg tudja-e menteni egy ártatlan gyermek életét?
A torokszorítóan izgalmas nyomozás és hajsza során a méltán ünnepelt szerző elvezeti az olvasót a koldulásból, lopásból élő bukaresti csatornalakók közé, a német-román maffiacsalásra, szexre és gyilkolásra épülő kegyetlen világába, és persze a tőle megszokott alapossággal, valósághű színekkel festi elénk a brit nyomozók, a vízi rendőrök, búvárok munkáját, hétköznapjait is.