Vadászok szakácskönyve jellemzők

A vadászat élvezete és a sikeres vadászat felett érzett öröm a legősibb emberi tapasztalatok közé tartoznak. Amikor a mezőn, a lápvidéken, a hegyekben vagy az erdőben töltünk egy napot, és szedret gyűjtünk, vagy éppen egy szarvasbikát próbálunk becserkészni, valójában a természet iránti tiszteletünket és megbecsülésünket fejezzük ki. A vadászatnak egyaránt része az állatok megfigyelése, a környezet tanulmányozása, és végül a zsákmány elejtése. Ez a könyv részletesen bemutatja, hogyan készítsük elő, miként süssük-főzzük meg a vadhúst, legyen szó egy fáradságos vadászat trófeájáról vagy a kereskedőnél frissen vásárolt alapanyagokról. A könyvben kitérünk a tollas vadfajokra, köztük a vízi szárnyasokra, a kisebb emlősökre, a nemes vadakra, valamint a vaddisznóra és a vadkecskére. Az illusztrációk végigvezetnek a feldolgozás és előkészítés folyamatán, akár egészben akarunk megsütni egy madarat, akár fogolymellet szeretnénk megtölteni, vagy ha vadcombot kell csontoznunk, esetleg vaddisznóoldalast megtisztítanunk. Számos tanácsot kapunk, hogyan tároljuk, pihentessük és készítsük el a vadhúst, illetve hogy milyen fűszerek és köretek illenek az ízletes vadételekhez. A kötetben található több mint 75 ínycsiklandó ételrecept között előfordulnak hagyományos és modern szellemben elkészített fogások is. A híres klasszikus vadételek – mint a sült fogoly karamellizált körtével, a tárkonyos fácánsült vagy a nyúlpörkölt – jól megférnek olyan modern ételekkel, mint a sáfrányos vaddisznó csicseriborsóval vagy a kecskemuszaka. A legtöbb étel a szabadban is elkészíthető. A recepteket úgy válogattuk össze, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót, legyen akár gyakorlott szakács, akár kezdő kukta. Gyakorlati útmutató a vízi szárnyasok, a kisebb és nagyobb emlősök, többek közt a nyúl, az őz, a szarvas, a vaddisznó és a vadkecske megtisztításához, szétbontásához és sütéséhez. Értékes olvasnivaló a vadásznak, aki nem csupán sportból, hanem a húsért is vadászik, illetve bárkinek, aki a vadhús elkészítéséhez keres ötleteket. Világos útmutató a vadfajok tisztításához, zsigereléséhez és darabolásához. Nemzetközi vadételreceptek mesés gyűjteménye olyan hagyományos receptekkel, mint a vörösboros szarvasragu, a narancsos sült kacsa, és új variációkkal, mint rozmaringos vaddisznósaslik vagy szabadban sült nyúlpaella. A több mint 1000 bámulatos fénykép hűen mutatja be a vadászat örömeit, a vad előkészítésének lényeges lépéseit és az ínycsiklandó vadételeket. Hasznos tanácsok a magyarországi és a külföldi vadászatokhoz. ROBERT CUTHBERT a Serious Shooting Ltd. tulajdonosa. A kis cég ritka vadszárnyasokra, történelmi birtokokon tartott vadászatokra, illetve vadászati rendezvényekre, partikra specializálódott. Cuthbert 12 éve rendszeresen ír különböző sportlapokba, például a Fieldbe, a Shooting Gazette-be, a Shooting Timesba, valamint az Esquire és a Country Life magazinba. JAKE EASTHAM elhivatott és el ismert fotográfus, aki imád vadászni és horgászni. Olyan nagy cégeknek dolgozik, mint a Holland Holland, a Land Rover, de fotói a River Cottage és a Field magazint is gazdagítják. Fiatalon csalival vadászott galambokra, manapság azonban inkább kutyával járja az erdőt-mezőt, mivel úgy érzi, így élheti át a vadászat igazi örömeit. ANDY PARLE 25 éve dolgozik főszakácsként, többek közt két Michelin-csillagos étteremben is volt alkalma megmutatni művészetét. Jelenleg egykori szülőhelyén, Norfolkban vezet éttermet, ahol elsősorban a környék gazdag vadállományából és helyi terményeiből készít ételeket. RAY SMITH tapasztalt mészáros, aki több mint 30 éve nyitotta meg saját hentesüzletét Dorchesterben. Szakmája gyakorlása mellett tanít a hagyományos étel- és italkészítési módszereket oktató School of Artisan Food iskolában, ahol az állatok szétbontását és a húsok füstölését oktatja.