Várak, kastélyok, templomok - Évkönyv 2014. jellemzők

"Kedves Olvasóink!
Elérkezett a várva várt nap. Kézbe vehetik, lapozhatják, beleolvashatnak és még az új könyv friss illatát is érezhetik az egykori Várak, kastélyok, templomok folyóirat 2014-es évkönyvén. Ez nem virtuális valóság, hanem a kézzelfogható.
Magunk sem gondoltuk, hogy sikerülni fog, de munka közben egyre nőtt az alkotókedv is. Olyan kiadvánnyal akartuk meglepni olvasóinkat az ünnepekre, ami kárpótól azért, hogy ebben az évben már nem vásárolhatták meg kéthavonta kedvenc magazinjukat. Igyekeztünk úgy összeválogatni az írásokat, hogy tartalmukban, megjelenésükben és színvonalukban is méltó folytatásai legyenek a VKT immár évtizedes hagyományának. Szórakoztatni akarunk, rácsodálkoztatni, elgondolkoztatni és persze arra ösztökélni, hogy kerekedjenek fel és látogassák is meg azokat a műemlékeket, amelyeket kiadványunk lapjain mutatunk be Önöknek.
Reméljük, hogy megelégedéssel, érdeklődéssel olvassák kiadványunk minden írását, meggyőződve arról, hogy kiváló szerzőink mennyi ismeretet és olvasói élményt próbálnak átadni ebben a kötetben is.
Vigyék jóhírét a könyvnek, hiszen évkönyvünk megmaradásának egyik záloga, ha minél többen vagyunk, akik odafigyelnek és törődnek épített örökségünk emlékeivel.
Tartalmas és kellemes időtöltést kívánunk olvasóinknak könyvünk használata során!" (az Előszó)